пʼятницю, 10 червня 2016 р.

Хоцьки, район колишньої аптеки, старий шлях

Давно не розміщував нічого нового, як на мою думку, не було нічого цікавого. Але постійно згадував, що нещодавно розглядав фотографії з моєї сучасності, деякі з них вже історія: минуло небагато часу, але дещо змінилося незворотньо. Тож намагатимуся робити більше різних фотографій і поступово викладати найцікавіші.

Старий шлях, центральна дорога. Цікаво, чи були якісь назви вулиць 100 чи 200 років тому? Наразі це вулиця ХХIV Партз'їзду. Чому ще на даний час цю вулицю не зачепила тотальна декомунізація? 24-й партз'їзд компартії відбувався у 1971 році, тож чи була в цієї вулиці інша назва до того року? Адже село було дуже велике і це було б зручно для адмінистрування. Було б добре звернутися до архівних документів. Не хотілося б жити на вулиці з такою тупою назвою. Більш доречне було б щось на кшталт "Старий шлях".

1 Фото. Старий центральний шлях, що проходив через центр села. Після створення сучасної траси H-08, старий шлях втратив своє значення.
Шлях був дуже широкий. Але зараз дехто прихоплює собі з цого шляху по клаптику, встановлюючи нову загорожу не на місці старої, а на декілька десятків сантиметрів далі. Дехто робить це планомірно, раз на декілька років змінюючи огорожу.
В загалі гарна ідея. Поставив огорожу, створив квітник на вулиці, потім обніс квітник бруківкою, а потім встановити огорожу уже за квітником, адже це ж мій квітник, майже капітальна забудова, всі вже звикли, що квітник мій. А потім посадити новий квітник.

2 Фото. Старий шлях біля колишньої аптеки. Розвилка на вулицю Івана Колота.

3 Фото. Вид на старий шлях від огорожі колишньої аптеки.

4 Фото. Будівля колишньої аптеки з господарським приміщенням поруч.

5 Фото. Вид від колишньої аптеки на вулицю Івана Колота.

6 Фото. Вид на старий шлях. Посередині, на трикутнику між дорогами колись знаходився колодязь. Колодязь лишився і зараз, але ним не користуються. Ймовірно, що тут знаходився журавель для підйому води. Праворуч поворот на вулицю Шевченка.

7 Фото. Залишки колодязя на перетині вулиць XXIV Партз'їзду та Шевченка.

8 Фото. Не втримався, та зробив чорно-білий варіант попереднього фото.

9-12 Фото. В цій частині села є нежилі будинки, що стоять пусті з вибитими шибками, або навіть такі, що вже майже повністю розвалилися.



Колись в цих будинках також жили люди, про щось мріяли, чогось сподівалися. Напевне, десь є родичі, власники цих будинків, але зараз будинки стоять нікому не потрібні, кинуті напризволяще.

1 коментар:

  1. В цих будинках є господарі, котрим вони належать. Ці люди відомі сільській раді. Вважаю що СР необхідно вжити адміністративних заходів щодо власників зруйнованих будівель і в необхідності прибирання історичного церу села.

    ВідповістиВидалити