вівторок, 21 січня 2020 р.

Ревізькі казки 1858 року - ПОНОВЛЕНО

На порталі БІБЛІОТЕКА ДОКУМЕНТІВ додано дві ревізькі казки села Хоцьки за 1858 рік.

Оригінали справ знаходяться в ДАКО. Але знаходяться вони чомусь в зовсім невідповідному фонді для ревізьких казок Переяславського повіту. Дані документи зберігаються у фонді Ф-280 "Київська казенна палата, м. Київ", опис 2, справа 1533-А. В даній справі знаходяться дві казки села Хоцьки:

1) Ревизская сказка тысяча восемьсот пятьдесят восьмого года месяца мая шестого дня Полтавской губернии Переяславского уезда села Хоцек наследников священно-наместника жены Александры Росинской о состоящих мужского и женского пола крестьянах.

2) Ревизская сказка тысяча восемьсот пятьдесят восьмого года мая двадцать пятого дня Полтавской губернии Переяславского уезда села Хоцек помещика поручика Ивана Гаврилова сына Вишневского о состоящих мужского и женского пола крестьянах.

Також у фонді Ф-280 зберігається ще одна відома мені справа з ревізькими казками, яка також відноситься до Переяславського повіту. Це ревізькі казки різних верств населення міста Переяслава і знаходяться вони у фонді Ф-280, опис 2, справа 708-А.

Можливо колись ці справи будуть перенесені до фонду Ф-297 "Переяславське повітове казначейство, м. Переяслав Переяславського повіту Полтавської губернії", де вони і мають знаходитися, але наразі знайти їх можна у фонді Ф-280.

Немає коментарів:

Дописати коментар